• 0
Sign in to follow this  
sony3

Gimana cara menuju malaysia dari singapura?

Question

Salam kenal, 

Saya mau mencoba backpacker dri Singapura menuju Malaysia, tpi menurut informasi hasil Googling yg sy dptkan, sleepy train Woodlands ke KL sentral sudah tdk ada, apakah benar? Trus transportasi efektif menuju Malaysia gmn y?

Mohon pencerahannya....

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

  • 0
49 minutes ago, sony3 said:

Salam kenal, 

Saya mau mencoba backpacker dri Singapura menuju Malaysia, tpi menurut informasi hasil Googling yg sy dptkan, sleepy train Woodlands ke KL sentral sudah tdk ada, apakah benar? Trus transportasi efektif menuju Malaysia gmn y?

Mohon pencerahannya....

@sony3 bukan tidak ada tapi lagi di renovasi jadi kereta nya harus nyambung2 di George Town Penang, alternatif lain bisa menggunakan Bus waktu tempuh hampir sama kok 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Bila awak nak jimatkan wang boleh kena try tu bas daripada Singapura sehala ke Johor Bahru lepas tu tukar bas kat JB Sentral ke KL, memang makan banyak masa tapi tak pe lah bila nak jimatkan wang. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
4 hours ago, aprisnando said:

Bila awak nak jimatkan wang boleh kena try tu bas daripada Singapura sehala ke Johor Bahru lepas tu tukar bas kat JB Sentral ke KL, memang makan banyak masa tapi tak pe lah bila nak jimatkan wang. 

anjay Malay detected hahhahah @aprisnando :D 

fasih kali puan ni :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this